ЗАЩО И КАК ДА СЕ ВКЛЮЧА В L.E.A.D. ПРОЕКТА?

L.E.A.D. проектът е за вас, ако живеете в София, Благоевград, Варна, Бургас, Велико Търново или Пловдив и:

 • В града, в който живеете, не се случва нищо, свързано с ЛГБТИ хората и техните права;
 • В града, в който живеете, се случват събития, но силно усещате, че искате и вие да допринасяте;
 • Имате нужда от повече информация за ЛГБТИ движението, правата и инициативите или искате да споделите това, което знаете;
 • Искате да сте част от силна и подкрепяща се общност на национално ниво;
 • Силно вярвате, че ЛБГТИ хората имат своето място в България, и искате да сте част от промяната, която се случва в България, тук и сега.

 

Ще бъдат избрани 15 ЛГБТИ активисти от страната – по 2-ма от Благоевград, Варна, Бургас, Велико Търново и Пловдив и 3-ма за София. Заявки за участие могат да подават както ЛГБТИ активисти, които имат знания и опит, така и такива, които биха искали да придобият такива и са над 18 години.

КАКВО Е L.E.A.D.?

L.E.A.D. е средство за идентифициране и обединяване на ЛГБТИ активисти от 6-те най-големи градове на България – София, Благоевград, Варна, Бургас, Велико Търново и Пловдив. Проектът цели да повиши информираността относно ЛГБТИ движението, правата на ЛГБТИ хората и ЛГБТИ събитията и инициативите в България. L.E.A.D. повишава инфомираността и дава възможност на ЛГБТИ активистите да инициират и/или да се включат в местните ЛГБТИ общности, да бъдат част от създаването на събития и инициативи в местните ЛГБТИ общности, като по този начин живеят активно промяната, от която имат нужда.

КАК РАБОТИ L.E.A.D. ПРОЕКТА?

 • Създава общност от 15 ЛГБТИ активисти от страната – по 2-ма от Благоевград, Варна, Бургас, Велико Търново и Пловдив и 3-ма за София;
 • Повишава информираността относно ЛБГТИ движението, правата, събитията чрез 2 бр. присъствени обучения (София – декември 2017 г. и Варна – март 2018 г., конкретните дати предстои да бъдат уточнени).
 • Спомага разработването на 6 плана за развитие – по един във всеки един от градовете София, Благоевград, Варна, Бургас, Велико Търново и Пловдив.
 • Спомага за организирането на събития във всеки един от градовете София, Благоевград, Варна, Бургас, Велико Търново и Пловдив.

Ще бъдат избрани 15 ЛГБТИ активисти от страната – по 2-ма от Благоевград, Варна, Бургас, Велико Търново и Пловдив и 3-ма за София. Заявки за участие могат да подават както ЛГБТИ активисти, които имат знания и опит, така и такива, които бих искали да придобият такива и са над 18 години.

С предимство при подбора се ползват кандидати, които се определят като ЛГБТКИ (лесбийки, гей, бисексуални, транс, куиър, интерсекс), както и тези, които се определят като роми или част от други малцинства.

Подайте своята заявка за участие в L.E.A.D. ПРОЕКТА тук – https://goo.gl/forms/Vs7LnAzkYvhasjCw2 в срок до 23:59 ч. на 26 /двадесет и шести/ ноември 2017 г. Избраните участници ще получат уведомление в срок до 30 /тридесети/ ноември 2017 г. Ранните кандидатури се ползват с предимство.

Ако по някаква причина не можете да участвате, но смятате, че ваш познат има интерес, не се колебайте, а препратете поканата за участие.

Подай заявка

КОИ СМЕ НИЕ И ЗАЩО ОРГАНИЗИРАМЕ L.E.A.D. ПРОЕКТА?

Младежката ЛГБТ организация “Действие” е неправителствена организация, която работи с цел да подобри общественото приемане и да пребори негативните стереотипи, с които ЛГБТИ хората се сблъскват и които водят до дискриминация. Ние вярваме, че подобна промяна в общественото мнение и приближаване до общоевропейските ценности може и трябва да се случи.

Работата ни е съсредоточена в основните направления:

 1. Видимост и работа с общността;
 2. Културна програма;
 3. Правна програма и застъпничество;
 4. Сексуално здраве;
 5. ЛГБТИ семейства, родителство, подкрепа.

Програмите ни се осъществяват с помощта на множество доброволци, както и с подкрепата на ИЛГА-Европа, Български фонд за жените, Планет Ромео, Европейската комисия.

Работим в сътрудничество и с подкрепата и на Фондация „ГЛАС“ (http://glasfoundation.bg/) и Фондация „Ресурсен център Билитис“

(http://www.bilitis.org/.), с които осъществяваме многжество съвместни инициативи.

Повече информация за нас може да намерите на deystvie.org, sofiapridefilmfest.com и фейсбук страницата www.facebook.com/lgbtdeystvie.

Харесвате статията? Считате че нашата кауза е и ваша? Можете да ни подкрепите с помощта на изброените методи.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here