Стойо Тетевенски беше награден с приза „Студент на годината на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ в категория „Доброволческа дейност“ и със специална награда от Националното представителство на студентските съвети.

Отличието е признание за отдадената работа на Стойо за ЛГБТИ+ права и за правата на хора, търсещи закрила. Той работи в „Действие“ от февруари т.г. след като доброволства за организацията от 2017 г. Като доброволец по програма „Бъдеще без граници“ към „Каритас София“ той води часове по български език в Специален дом за временно настаняване на чужденци в Бусманци. През изминалата година, той е участвал в редица социални инициативи, включително в менторската програма на „Каритас“ и в Солидарна Кухня-София.

Стойо Тетевенски следва „Международни отношения“ в Софийския университет. В началото на настоящата учебна година той беше един от създателите на Студентско общество за равенство – студентски клуб, целящ по-позитивна и отворена университетска среда чрез интерсекционален подход, обединяващ различни маргинализирани групи.

В „Действие“ Стойо е координатор на младежките програми, а в момента участва в организирането на София Прайд Филм Фест.

Конкурсът „Студент на годината“ се организира от Студентски съвет под патронажа на проф. дфн. Анастас Герджиков – Ректор на Софийски университет. Тази година жури в категория „Доброволческа дейност“ беше и Омбудсманът на Република България г-жа Мая Манолова, от чието име беше награден Стойо. Той завърши речта си по случай награждаването с думите: „Време е да се обединяваме, а не разделяме!“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here