„Действие“ ще организира семинари в 30 града по нов проект за ангажиране на обществеността в подкрепа на ЛГБТИ

Младежка ЛГБТ организация „Действие“ работи по нов мащабен проект, който цели привличането на учители, млади лидери, политици, бизнес лидери, родители на ЛГБТИ деца и други граждани в отстояването на правата на ЛГБТИ общността. Проектът ще увеличи видимостта и информираността относно проблемите, които срещат лесбийки, гей, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора в ежедневния им живот.

Проектът „Застъпи се за ЛГБТИ права в България“ се фокусира върху изостряне чувствителността на обществото по отношение на дискриминацията. Предвиждат се семинари в 30 български града и широка медийна кампания за увеличаване на разбирането сред активните граждани и активизиране на тяхната подкрепа.

В проекта участват още Фондация „Работилница за граждански инициативи“, Българското училище за политика „Димитър Паница”, Синдикат образование към КТ „Подкрепа“, Фондация GLAS и Български дарителски форум.

Може да прочетете повече за този проект тук.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Права, равенство и гражданство“ (2014-2020) на Европейския съюз. Ресурси и новини по проекта са достъпни на www.lgbti.frgi.bg.

Харесвате статията? Считате че нашата кауза е и ваша? Можете да ни подкрепите с помощта на изброените методи.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here