Искаме да променим света, в който живеем и да направим България място, където можеш да живееш спокоен живот, без значение твоят етнос, раса, пол, полова идентичност и/или сексуална ориентация

За нас

7 години опит в търсене на решения за
промяна

Виж повече

Нашата мисия

Безопасна среда за ЛГБТ+ хората в България

Виж повече

Може да помогнете за каузите ни като ни изпратите еднократни или ежемесечни дарения. Изберете удобният за вас метод по долу. 
Благодарим ви!

ПРОГРАМИ

Правна програма и застъпничество

Осигури достъп до правни услуги за лица, претърпели дискриминация или били жертва на престъпления от омраза на основа сексуална ориентация и/или полова идентичност.

Програма за видимости и изграждане на общността

София Прайд е най-голямото шествие в защита на човешките права. През Членове на „Действие“ са доброволци в организацията на София Прайд от 2009 г. От 2014 г. „Действие“ е официален съ-организатор на София Прайд, заедно с Български хелзинкски комитет, Фондация ГЛАС, Фондация „Ресурсен център Билитис“.

Културна програма

София Прайд Филм Фест се провежда от 2012 г. и е филмов фестивал насочен към българската ЛГБТИ публика. Фестивалът показва най-доброто от световното ЛГБТИ кино за изминалите две години, както и класически ЛГБТИ филми, които не са показвани до сега в България.


7
 +

Години опит 


10

Години Sofia Pride


12
 

Изпълнени проекта


+250

Доброволци